TSMC і Samsung ведуть перемовини з ОАЕ про будівництву «мегазаводів» із виробництва чипів - ЗМІ

Найбільший у світі виробник чипів компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) та південнокорейський техгігант Samsung Electronics ведуть перемовини з представниками влади ОАЕ щодо будівництва в країні «мегазаводів» із виробництва чипів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

Топ-менеджери TSMC нещодавно відвідали країну Перської затоки, щоб обговорити плани будівництва заводських комплексів, які можна порівняти з деякими з найбільших об’єктів компанії на Тайвані.

Тим часом що компанія Samsung Electronics, що базується в Південній Кореї, також розглядає можливість інвестування в будівництво потужностей з виробництва мікросхем в ОАЕ в найближчі роки. Високопоставлені керівники південнокорейської компанії нещодавно відвідали країну, щоб вивчити цю ідею.

Читайте також: Тайванська TSMC збудує у Німеччині завод із виробництва чипів

Однак, зауважує видання, переговори обох компаній з офіційними особами Об’єднаних Арабських Еміратів все ще перебувають «на ранніх стадіях».

Слід зазначити, що TSMC і Samsung вже також провели обговорення з офіційними особами США, які стурбовані можливими поставками передових чипів штучного інтелекту з заводів в ОАЕ до Китаю.

Зазначається, що ОАЕ нарощує зусилля та інвестиції в розвиток своєї вітчизняної технологічної галузі, намагаючись створити свою позицію як глобального центру передових технологій і штучного інтелекту.

Читайте також: Південна Корея почала розробку власних чипів для бойових систем

Як повідомляв Укрінформ, американська напівпровідникова компанія Qualcomm останніми днями звернулася до корпорації Intel із пропозицією вивчити можливість її придбання.

Фото: Christopher Pike | Bloomberg | Getty Images