У Туреччині спростували інформацію, що Україна заплатила за безпілотники зерном

В Анкарі спростували інформацію про те, що Україна заплатила за безпілотники пшеницею, а вирощене в Туреччині зерно “закопали в землю”.

Як повідомляє Укрінформу, відповідну заяву зробило Міністерство торгівлі Туреччини.

“Твердження про те, що «Україна заплатила за закуплені в нашої країни БПЛА та бойові БПЛА пшеницею, а турецька пшениця була закопана в землю», яке нещодавно було опубліковано деякими ЗМІ та поширене в соцмережах, є повною брехнею”, - заявили в міністерстві.

У заяві зазначається, що наразі на імпорт пшениці в Туреччину запроваджено 130-відсоткове мито, щоб захистити власних аграріїв. Окрім того, імпорт пшениці в рамках режиму внутрішньої переробки було припинено з 21 червня по 15 жовтня 2024 року, враховуючи внутрішнє виробництво пшениці.

“Очевидно, що винесення нині таких звинувачень на порядок денний, пов’язування їх з експортом нашої країни в Україну БПЛА та бойових БПЛА, є свідомою спробою затьмарити експорт, досягнутий нашою державою в оборонній промисловості”, - йдеться в заяві.

Читайте також: Компанія Baykar випробувала новий боєприпас на безпілотнику Akıncı

Міністерство не вказує, які саме ЗМІ оприлюднили неправдиву інформацію.

У Директораті з комунікацій адміністрації президента Туреччини також спростували цю інформацію, наголосивши, що її поширення було спрямоване на дискредитацію експорту ОПК та аграрної політики Туреччини. 

Як повідомляв Укрінформ, у липні цього року Туреччина запропонувала Росії створити «зерновий коридор» в Африку.