Індія заявила в ООН про нагальну потребу реформи глобальних інститутів

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив про нагальну потребу провести реформи усіх глобальних інститутів для того, щоби забезпечити мир і процвітання у світі.

З такою заявою він виступив у понеділок під час Саміту майбутнього ООН у Нью-Йорку, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Для того, щоби добитися успіху для глобального миру, а також глобального розвитку, необхідно реформувати глобальні інститути. Це вкрай необхідна потреба. Реформа – це ключ до збереження актуальності глобальних інститутів», - наголосив Моді.

Він підкреслив важливість у першу чергу забезпечити продовольчу безпеку, а також безпеку у сфері охорони здоров’я на глобальному рівні.

Водночас, він наголосив, що перед світом зберігаються й інші загрози, зокрема, тероризм та виникнення нових театрів воєнних дій. При цьому він не згадав про напад Росії на Україну.

Водночас, окрему увагу Моді звернув на загрози в цифровій сфері, які також можуть мати негативний вплив на суверенітет країн та закликав перетворити цифрову інфраструктуру в міст, який об’єднуватиме світ.

Читайте також: Генасамблея ООН ухвалила Пакт майбутнього попри заперечення Росії

«Індія готова поділитися цифровою інфраструктурою з усіма країнами», - наголосив він.

Моді також запевнив, що його країна надалі працюватиме над тим, щоби забезпечити процвітання всього людства.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку в штаб-квартирі ООН в неділю розпочався Саміт майбутнього за участі глав держав та урядів, а також високопоставлених представників країн-членів. Очікується, що Президент України також виступить у понеділок на Саміті майбутнього.

Фото: PTI