Ватикан в ООН закликав до загального роззброєння

Для досягнення миру потрібно прагнути до всезагального роззброєння, зокрема до викорінення ядерної зброї.

Про таке в понеділок на Саміті майбутнього в Нью-Йорку заявив державний секретар Святого престолу П'єтро Паролін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив Паролін, нинішній саміт відбувається на фоні очевидної кризи, яка охопила планету. Він підкреслив, що потрібно мати надію, яка, за словами Папи Франциска, "не повинна означати надмірного оптимізму". Він додав, що "не можна закривати очі на трагедію, з якою стикається людство".

Представник Ватикану підкреслив, що треба дивитися в майбутнє, яке має будуватися на принципах поваги до гідності кожної людини, суверенної гідності усіх держав. Паролін зазначив, що міжнародній спільноті потрібно переосмислити свої дії щодо викорінення злиднів.

«Для досягнення миру потрібно забезпечити всезагальне роззброєння, зокрема треба зробити акцент на викоріненні ядерної зброї», - наголосив ватиканський дипломат.

Читайте також: Росія після нападу на Україну більше не захищає міжнародну систему безпеки - Дуда

Він також підкреслив, що потрібно створити механізми управління штучним інтелектом, захищаючи особисті дані, а також звести до мінімуму наслідки штучного інтелекту для занятості населення планети.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку в штаб-квартирі ООН в неділю розпочався Саміт майбутнього за участю глав держав та урядів, а також високопоставлених представників країн-членів. Очікується, що Президент України Володимир Зеленський також виступить у понеділок на Саміті майбутнього.

Фото: UPI