Китай твердо підтримує Ліван у захисті його безпеки - Ван Ї

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив своєму ліванському колезі Абдаллі Рашиду Бухабібу, що Китай твердо підтримує і завжди підтримуватиме Ліван у захисті його суверенітету та безпеки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні МЗС КНР про переговори двох міністрів у Нью-Йорку.

«Китай твердо підтримує Ліван у захисті суверенітету, безпеки та національної гідності і як би не змінювалася ситуація, ми завжди будемо на боці справедливості та наших арабських братів, у тому числі Лівану», - сказав Ван.

За його словами, в Пекіні уважно стежать за розвитком подій на Близькому Сході, зокрема, нещодавнім вибухом комунікаційного обладнання в Лівані, та рішуче виступають проти невибіркових нападів на мирних жителів.

«Сьогодні (23 вересня – ред.) Ізраїль завдав чергового широкомасштабного авіаудару по Лівану, спричинивши великі втрати. Ми рішуче засуджуємо це порушення основних норм міжнародних відносин», - додав китайський топдипломат.

На його переконання, відповідь насильством на насильство не вирішить проблем на Близькому Сході, а лише призведе до загострення гуманітарної катастрофи.

«Позиція Китаю полягає в сприянні припиненню вогню, повному виведенню військ та реалізації рішення про створення двох держав (Ізраїлю і Палестини – ред.). Тільки так можна прокласти шлях до остаточного врегулювання конфлікту», - заявив Ван.

Бухабіб, своєю чергою, назвав Китай хорошим другом Лівану і подякував за відстоювання «справедливості на міжнародному рівні та захист законних прав країн, що розвиваються», у тому числі й Лівану.

Читайте також: Повстання пейджерів” та нейтралізація тисяч терористів: Чи призведе операція ізраїльських спецслужб

Як повідомляв Укрінформ, Китай на Саміті майбутнього закликав зміцнити авторитет міжнародного права та відмовитися від «закону джунглів», де сильні залякують слабких. Великим країнам запропонував бути прикладом у цьому процесі та стати «якорями миру».

Фото з сайту www.fmprc.gov.cn