У Британії за добу випала місячна норма опадів - повінь у Лондоні і кількох регіонах

Фото

Впродовж 23 вересня у Великій Британії подекуди за 24 години випала місячна норма опадів, спричинивши повінь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews.

«У Лондоні розмило футбольне поле, а інші частини Сполученого Королівства були підтоплені раптовими повенями після того, як у деяких районах за 24 години випала місячна норма опадів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у центральній та південній Англії випало від 60 до 80 мм опадів.

Сильні дощі затопили автошляхи, що призвело до припинення руху на деяких залізничних лініях Лондона, а також спричинило численні затоплення будинків.

Найбільше постраждали регіони Нортгемптоншир, Бедфордшир та Лондон, але, згідно з даними Агентства з охорони навколишнього середовища, щонайменше 45 будинків у Home Counties (округи, які оточують Лондон) були затоплені.

Читайте також: На півночі Італії через повені евакуювали 1000 людей

Лондонська пожежна бригада проінформувала, що отримала близько 350 викликів, пов'язаних з потопом.

Рятувальники визволяли людей з автомобілів, допомагали з евакуацією з будинків та реагували на затоплення підземних станцій, автошляхів, житлових будинків та офісів.

Зокрема, на стадіоні Cherry Red Records, який належить команді другої ліги англійської футбольної ліги Вімблдон, сильні дощі призвели до утворення воронки на полі. Внаслідок цього було скасовано матч, запланований на цій арені на сьогодні.

Як повідомляв Укрінформ, італійський уряд запровадив на рік у низці регіонів режим надзвичайної ситуації після руйнівних повеней, які охопили країну цього тижня.

Фото: PA