У Ростовській області зазнав атаки хімкомбінат, який виробляє паливо для ракет - ЗМІ

У місті Кам’янськ-Шахтинський Ростовської області РФ у ніч проти 23 вересня був атакований хімічний комбінат «Кам’янський», який, серед іншого, виробляє паливо для ракет.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал Astra з посиланням на джерело.

За словами співрозмовника видання в екстрених службах регіону, під час нічної роботи ППО було збито дві невстановлені ракети, ймовірно, «Нептун». За його версією, внаслідок падіння однієї зі збитих ракет на території підприємства було пошкоджено трубу газопостачання, також поруч спалахнула трава. Постраждалих немає.

Astra зазначає, що дрони вже атакували це підприємство у квітні 2024 року.

Федеральне казенне підприємство «Комбінат «Кам’янський» - одне з найбільших хімічних підприємств півдня Росії та містоутворююче підприємство міста Кам’янськ-Шахтинський.

Читайте також: У Бєлгороді ліквідували російського пропагандиста на прізвисько «Краб» - ГУР

У 2011 році ЦРУ частково розсекретило дані, пов'язані зі створенням у СРСР міжконтинентальної балістичної ракети на твердому паливі РТ-2 (в американській класифікації - SS-13 Savage). У документах ЦРУ комбінат у Кам'янську-Шахтинському зазначений як місце виробництва композитного палива для ракетних двигунів цього типу та розміщення випробувальних установок.

Як повідомлялося, навесні в Росії заявили про атаку дронів на Таганрог, внаслідок чого міг постраждати Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс ім. Берієва, де будують та ремонтують військові транспортні літаки різних типів.