Байден про ситуацію на Близькому Сході: Повномасштабна війна не відповідає нічиїм інтересам

Президент США Джо Байден закликав сторони конфлікту на Близькому Сході дійти дипломатичного рішення, припинити вогонь та повернути заручників додому, підкресливши, що повномасштабна війна не відповідає нічиїм інтересам.

Про це він заявив під час виступу на 79-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Світ не повинен здригатися від жахів того, що сталося 7 жовтня»,- наголосив Байден у контексті масштабної атаки ХАМАСу на Ізраїль минулого року.

Він підкреслив, що це призвело до численних жертв та захоплення заручників, яких досі утримують терористи. Це не має ніколи повторитися, зазначив президент США.

«Я зустрічався з родинами заручників. Я поділяв сум разом з ними. Вони проходять через пекло», - зауважив глава Білого дому.

Водночас, за його словами, невинні жителі Гази також живуть у пеклі. Тисячі й тисячі з них убиті, й багато сімей потерпають від жахливої гуманітарної ситуації, і все це через війну, яку ХАМАС розпочав проти Ізраїлю.

Байден підкреслив, що дипломатичне рішення ситуації, на його думку, досі існує, і в цьому зв’язку він передав Катару та Єгипту пропозиції США щодо припинення вогню та угоди для повернення заручників, які схвалила Рада Безпеки ООН.

«Настав час для сторін завершити узгодження умов, повернути заручників додому, щоби забезпечити безпеку для Ізраїлю та Гази», - заявив президент США.

У контексті нової ескалації між Ізраїлем і «Хезболлою» в Лівані, Байден підкреслив, що ситуацію так само можна врегулювати дипломатичним шляхом.

Читайте також: Боррель закликав Ізраїль та Ліван негайно припинити вогонь

«Повномасштабна війна не відповідає нічиїм інтересам», - наголосив американський лідер.

Він закликав сторони домовитися про мир та повернути людей до власних будинків по обидві сторони кордону.

Як повідомляв Укрінформ, під час своєї промови в залі Генеральної Асамблеї ООН у вівторок президент США також закликав країни-члени бути невтомними у підтримці України, щоби допомогти їй перемогти у війні та зберегти свою свободу.

Фото: Clary-Pool