Конгрес США схвалив резолюцію, щоб уникнути урядового шатдауну

Обидві палати Конгресу США схвалили резолюцію щодо тимчасового продовження фінансування, що дало змогу уникнути урядового шатдауну, який міг настати вже 1 жовтня.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У Палаті представників резолюцію підтримав 341 конгресмен, проти виступили 82 законодавці. Сенатори віддали за документ 78 голосів, проти - 19. Таким чином, документ відправлено на підпис президентові Байдену.

Ухвалення резолюції відбулося після того, як законодавці нижньої палати провалили план спікера Джонсона, який передбачав скорочені видатки, а також ініціативу Трампа щодо підтвердження громадянства США тими, хто голосує на виборах. Причому проти виступили також республіканці.

Зрештою, обидві палати домовилися про умови резолюції, яка була прийнята в середу без зволікань.

Читайте також: У Конгресі США досягнули угоди, щоб уникнути шатдауну

Документ дозволяє продовжити фінансування урядових установ США на три місяці після 30 вересня, коли закінчується 2024 фінансовий рік. За відсутності ухваленого бюджету на 2025-й резолюція забезпечуватиме фінансування на рівні попереднього року.

Байден уже привітав рішення законодавців, підкресливши, що воно дозволить працювати над ухваленням бюджетних законопроєктів до грудня. «Моя адміністрація працюватиме з Конгресом, аби гарантувати, що ці законопроєкти відповідатимуть потребам національної оборони Америки, ветеранів, людей похилого віку, дітей і працюючих сімей, а також вирішуватимуть нагальні потреби американського народу»,- заявив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США співпрацює з Конгресом, аби зберегти після завершення фінансового року залишки фінансування, які залишилися від 60-мільярдного пакета допомоги Україні.