Китай каже, що суворо дотримується політики невикористання ядерної зброї першим

Китай дотримується послідовної та передбачуваної політики ядерного стримування і не застосовуватиме свій ядерний арсенал проти неядерних країн та не вдаватиметься першим до використання ядерної зброї.

Про це на пресконференції заявив речник Міноборони КНР Чжан Сяоган, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ядерна політика Китаю дуже стабільна, послідовна і передбачувана. Ми суворо дотримуємося ядерної стратегії самооборони та підходу, згідно з яким ядерна зброя не використовується першими», - сказав Чжан, коментуючи випробування китайськими військовими 25 вересня міжконтинентальної балістичної ракети.

Він підкреслив, що Китай не прагне ніякої гонки озброєнь.

«Ми пообіцяли не використовувати і не погрожувати застосуванням ядерної зброї проти держав, які не мають ядерної зброї, чи регіонів світу, вільних від ядерної зброї. Китай продовжуватиме підтримувати свій ядерний потенціал на мінімальному рівні, необхідному для забезпечення національної безпеки», – підкреслив речник.

Читайте також: Ядерні погрози Путіна не змінюють позицію ЄС щодо підтримки України - Стано

Як повідомляв Укрінформ, ракетні війська Китаю в рамках навчань провели вранці у середу успішний запуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) у напрямку міжнародних вод Тихого океану.

В оборонному відомстві КНР підкреслили, що цей запуск є плановим і передбачений програмою щорічних навчань ракетних військ Народно-визвольної армії Китаю, а його мета полягає в перевірці стану озброєння та рівня підготовки військових фахівців.

Фото: Getty Images