Блінкен розкритикував ядерні погрози Путіна - абсолютно безвідповідально

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував останні дії російського керівництва в контексті ядерної зброї та назвав дії Путіна абсолютно безвідповідальними.

Про це він сказав у четвер в інтерв’ю MSNBC, передає Укрінформ.

«Це абсолютно безвідповідально, і я думаю, що багато хто у світі чітко заявляв про це, коли він (Путін – ред.) брязкав ядерною зброєю", - зазначив глава американської дипломатії.

Блінкен також нагадав, що навіть Китай займав позицію щодо недопустимості застосування ядерної зброї.

У цьому зв’язку він підкреслив важливість для міжнародної спільноти обговорити можливість більшого роззброєння та ядерного нерозповсюдження у світі.

Читайте також: Сибіга: Україна пропонує Формулу миру, РФ у відповідь - нові ядерні погрози

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Путін під час наради Радбезу РФ з ядерного стримування заявив про внесення уточнень у визначення умов застосування Росією ядерної зброї. Ці уточнення, зокрема, стосуються розширення категорії держав та військових союзів, щодо яких Росія здійснює ядерне стримування. Був також доповнений перелік військових загроз, для нейтралізації яких може застосовуватися ядерна зброя.

Читайте також: У ISW пояснили мету останніх «ядерних погроз» Путіна

В ЄС заявили, що нові погрози Путіна щодо застосування ядерної зброї проти неядерних країн не змінять позицію ЄС з продовження підтримки України в боротьбі проти російської агресії.

Фото: U.S. Department of State/flickr