Пісторіус - про ядерні погрози РФ: Риторика Путіна нас не налякає

Заяви російського диктатора Путіна про зміну ядерної доктрини свідчать про його побоювання, що Україні буде дозволено завдавати ударів по території Росії.

У цьому переконаний міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, повідомляє Укрінформ із посиланням на  LRT.

«Я думаю, що найважливіше послання - це не слова, які він (Путін – ред.) сказав, а той факт, що, коли він говорить про нову концепцію, він ясно сигналізує про те, що надання Україні можливості завдавати ударів на великі відстані справді важливе, і він боїться цього», - сказав він на спільній пресконференції з міністром оборони ФРН Борисом Пісторіусом, який перебуває з візитом у Литві.

Читайте також: Окрім ядерного шантажу, РФ немає жодних інших інструментів залякування світу - Єрмак

Своєю чергою Пісторіус заявив, що Захід не боїться ядерної риторики Путіна.

«Я можу повторити, що це риторика Путіна: він голосно говорить і поширює свої погрози, але нам не слід цього боятися. Ми будемо робити те, що вважаємо правильним. Він може поширити це своїми каналами, але нас це не налякає», - сказав глава оборонного відомства Німеччини.

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня Путін під час наради Радбезу РФ з ядерного стримування заявив про внесення уточнень у визначення умов застосування Росією ядерної зброї. Зокрема, йдеться про розширення категорії держав та військових союзів, щодо яких Росія здійснює ядерне стримування. Був також доповнений перелік військових загроз, для нейтралізації яких може застосовуватися ядерна зброя.

Читайте також: Блінкен розкритикував ядерні погрози Путіна - абсолютно безвідповідально

У ЄС заявили, що нові погрози Путіна щодо застосування ядерної зброї проти неядерних країн не змінять позицію євроспільноти стосовно продовження підтримки України.