У Польщі кількість жертв повені зросла до девʼяти

У південно-західній частині Польщі під час прибирання території після повені виявлено тіла ще двох загиблих людей, тому загальна кількість жертв у результаті стихійного лиха зросла до девʼяти осіб.

Про це повідомила в мережі X Польська поліція, передає Укрінформ.

«У повітах Клодзко та Ниса під час прибирання території після повені виявлено два тіла. Поліція Опольського та Нижньосілезького воєводств виконує слідчі дії на місцях під наглядом окружної прокуратури в Клодзко та окружної прокуратури в Прудніку. Ідентифікаційні заходи тривають. Обставини загибелі вказують на те, що це можуть бути восьма і девʼята жертви, які загинули на постраждалих від повені регіонах», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляло агентство, у Польщі через повінь внесуть зміни до проєкту бюджету на наступний рік, загалом на наслідки стихійного лиха планують направити близько 23 млрд злотих (приблизно $6 млрд).

Читайте також: У Польщі на ліквідацію наслідків повені направлять близько $6 мільярдів

У Польщі розширили зону стихійного лиха, додавши до неї місто Легніцу і гміну Менткув у Нижньосілезькому воєводстві. Загалом стан стихійного лиха запроваджено в Польщі на 30 днів у частинах чотирьох воєводств Польщі (Нижньосілезькому, Опольському, Сілезькому і Любуському), він діятиме до 16 жовтня. У це розпорядження вже кілька разів вносилися зміни, зокрема розширювалася зона стихійного лиха. Внаслідок повені на півдні та південному заході Польщі загинуло шестеро людей.

Фото: РАР