Індія не купуватиме російський газ із підсанкційного проєкту Arctic LNG 2

Секретар Міністерства нафти й газу Панкадж Джайн заявив, що Індія не купуватиме скраплений природний газ (СПГ) із російського проєкту Arctic LNG 2, який перебуває під санкціями західних країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми не будемо купувати з Arctic LNG 2. Ми не купуємо жодних санкційних товарів. Те, на що накладені широкі санкції, ми цього не чіпаємо», - сказав Джайн.

Зазначається, що проєкт Arctic LNG 2 російської компанії «Новатек» перебуває під санкціями Заходу через війну Росії проти України.

Сполучені Штати також наклали санкції на сотні юридичних і фізичних осіб за підтримку військових зусиль Росії, включно з компаніями, які підтримують розробку проєкту Arctic LNG 2 і його постачання СПГ.

У «Новатек» заявили, що інформація в ЗМІ щодо участі компанії у створенні та управлінні «тіньовим флотом» для проєкту Arctic LNG 2 не відповідає дійсності.

Читайте також: США ввели санкції проти Росії за кіберзлочини та відмивання грошей

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія запровадила нові санкції проти п’яти кораблів та двох судноплавних організацій, залучених до російського сектору скрапленого природного газу, відповідно до режиму санкцій проти РФ.