Ізраїль не повідомляв Пентагону, що завдасть удару по ватажку «Хезболли» в Лівані - Остін

Ізраїль не попереджав Сполучені Штати заздалегідь, що завдаватиме ударів по Бейруту, сказав глава Пентагону Ллойд Остін.

Як передає Укрінформ з посиланням Reuters, він зазначив журналістам, що говорив про початок операції лише коли вона почалася – під час телефонної розмови з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галланом.

Остін відмовився давати будь-яку оцінку удару стосовно можливості ліквідації лідера ліванського угруповання «Хезболла» Саєда Хасана Насралли, зазначивши, що незабаром знову розмовлятиме з Галланом для отримання оновленої інформації.

«Ми не отримували інформації наперед. Моя розмова з міністром Галланом відбулася в той час, коли операція фактично вже проводилася… – сказав він. – Операція відбулася лише кілька годин тому, і вони все ще оцінюють її результати».

Посольство Ірану в Лівані заявило, що цей удар є небезпечною ескалацією і змінює правила гри, яка «принесе винуватцю відповідне покарання».

Читайте також: Ізраїль дотягнеться до будь-кого на Близькому сході - Нетаньягу в ООН

Остін публічно попереджав, що повномасштабна війна між «Хезболлою» та Ізраїлем буде руйнівною для обох сторін, і в п'ятницю знову закликав до дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, ізраїльські військові заявили, що в п'ятницю завдали удару по центральній штаб-квартирі «Хезболли» в південному передмісті Бейрута. Ціллю удару були високопоставлені командири «Хезболли», але поки що невідомо, чи ліквідовано Насраллу, заявив високопоставлений ізраїльський посадовець.

За даними Reuters, після ударів Ізраїлю Насралла у п'ятницю ввечері був недосяжний для телефонних дзвінків. Водночас джерело, близьке до «Хезболли», повідомило, що він живий.

Фото: picture alliance / NurPhoto