На Заході мають докази, що Китай постачав РФ зброю для війни проти України - The Times

Західні чиновники вважають, що є чіткі докази того, що китайські компанії таємно постачали зброю в Росію для використання у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times.

За даними британської газети, у новій доповіді, отриманій західними союзниками, вказується на те, що китайська компанія відправляє низку спеціально створених військових безпілотників до Росії для випробувань, кінцевою метою яких є Україна.

Один західний чиновник, який не зміг оприлюднити назву компанії, заявив, що сама угода була виконана минулого року.

Він додав, що зараз є «чіткі докази того, що китайські компанії постачають Росії смертоносну зброю для використання в Україні».

«Хоча уряд Китаю може цього не визнати, він намагатиметься зберегти свою зростаючу підтримку (РФ – ред.) в таємниці», — додав чиновник.

Він також підтвердив новину Reuters на початку тижня про те, що Росія створила програму озброєння в Китаї для розробки та виробництва ударних безпілотників великої дальності для використання у війні проти України.

Читайте також: Китай готовий надавати Україні гуманітарну допомогу - Ван Ї

Як повідомляв Укрінформ, вчора державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї у Нью-Йорку підкреслив велику стурбованість Сполучених Штатів підтримкою Китаєм військово-промислової бази Росії та війни РФ проти України.

Він чітко заявив про те, що Пекін має вжити дієвих заходів для усунення загроз трансатлантичній безпеці з боку Росії.

У відповідь Ван Ї звинуватив Сполучені Штати в лукавстві у відносинах із КНР та закликав не вводити санкції проти китайських компаній під приводом «української кризи».

Фото: Getty Images