МЗС Польщі відмовляло Дуду від поїздки на день народження Земана

МЗС Польщі не радило президентові країни Анджею Дуді їхати на відзначення дня народження експрезидента Чехії Мілоша Земана з огляду на людей, які там були запрошені.

Про це повідомило у мережі Xміністерство закордонних справ Польщі, передає Укрінформ.

«Візит президента Дуди на день народження Мілоша Земана консультувався з МЗС, але ми порадили відмовитися від цього через компанію (яка там зібралася – ред.)»,- йдеться в повідомленні польського зовнішньополітичного відомства.

В ефірі радіо TOK FMСікорський порадив Дуді «інший підбір друзів», висловивши думку, що він вже міг пожаліти про свій візит до Праги.

Як передають чеські ЗМІ, експрезидент Чехії Земан в неділю у Празі публічно відсвяткував своє 80-річчя. Поряд із Дудою на цій урочистості були, зокрема, президенти Словаччини і Сербії Петер Пеллегріні і Александер Вучич, премʼєри Угорщини і Словаччини Віктор Орбан і Роберт Фіцо, експрезидент Чехії Вацлав Клаус.

Читайте також: Експрезидент Чехії Земан: Я помилився у Путіні - це моя найбільша невдача

Земан був відомий своєю проросійською позицією і почав критикувати Росію лише після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Серед запрошених на його день народження було багато політиків з відверто проросійськими поглядами.

У канцелярії президента Польщі наразі не прокоментували інформацію про його участь у святкуванні дня народження Земана.

Земан був президентом Чехії упродовж 2013-2023 років.

Фото: ЧТК / Демл Ондржей