Ізраїль розпочав наземну операцію проти «Хезболли» на півдні Лівану

Ізраїль оголосив про нову фазу війни проти «Хезболли» - ЦАХАЛ розпочав наземну операцію на півдні Лівану.

Як передає Укрінформ із посиланням на CNN, про це йдеться в заяві, яку ЦАХАЛ поширив вранці у вівторок.

«Армія оборони Ізраїлю розпочала кілька годин тому на півдні Лівану в низці сіл поблизу кордону цілеспрямовану й обмежену наземну операцію проти терористичних цілей та інфраструктури терористичної організації «Хезболла», які становлять безпосередню і реальну загрозу ізраїльським поселенням на північному кордоні», - зазначається в заяві.

Раніше, за повідомленням The Times of Israel, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив мерам північних міст, що «незабаром розпочнеться наступна фаза війни проти «Хезболли», яка полягатиме в обмеженому наземному наступі на території Лівану.

«Це буде важливим чинником зміни безпекової ситуації й дасть нам змогу завершити важливу місію з повернення мешканців до своїх домівок», – сказав він.

Читайте також: Ізраїль створив закриту воєнну зону біля кордону з Ліваном

За інформацією ізраїльських військових, начальник Північного командування генерал-майор Орі Гордін нещодавно затвердив тактичні плани ведення бою, поставивши до відома офіцерів, котрі будуть задіяні в наземній операції.

Як зазначається, увечері в понеділок ліванські війська відійшли щонайменше на п'ять кілометрів від кордону.

Ближче до півночі в соціальних мережах і в деяких арабських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що ізраїльські підрозділи вже перетнули кордон.

В ізраїльських медіа вказується, що з огляду на тиск з боку США, наземна операція буде обмеженою за масштабами і спрямована на ліквідацію елітного підрозділу «Хезболли» «Радван» у прикордонному регіоні, а не на тривале утримання території.

Читайте також: Байден виступив проти намірів Ізраїлю почати наземну операцію в Лівані

Після завершення бойових дій ЦАХАЛ повинен буде забезпечити дотримання угоди про припинення вогню і не допустити, щоб «Хезболла» відновила свою присутність поблизу ізраїльських прикордонних міст.

Державний департамент США заявив, що Ізраїль «у цей час проводить» обмежені операції, спрямовані проти «Хезболли».

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль готує обмежене вторгнення на територію Лівану, де базується проіранське угруповання «Хезболли», проти якого ЦАХАЛ упродовж останніх днів веде активну воєнну кампанію.

Фото архівне