Сеул попередив Пхеньян: Кінець режиму настане при спробі застосувати ядерну зброю

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль попередив Північну Корею, що спроба застосувати ядерну зброю стане кінцем правління північнокорейського режиму.

Про це він заявив під час виступу з нагоди Дня Збройних сил Південної Кореї, передає Укрінформ із посиланням на Yonhap.

«Якщо Північна Корея спробує застосувати ядерну зброю, вона зіткнеться з рішучою та приголомшливою відповіддю наших військових і альянсу Південної Кореї та США. Цей день стане кінцем північнокорейського режиму», - сказав Юн Сок Йоль.

Він засудив Пхеньян за погрози Південній Кореї ядерною зброєю та ракетами, а також за інші провокації та водночас ігнорування страждань власного народу.

«Після здійснення підлих провокацій, таких як розсилка повітряних куль зі сміттям і атаки із заглушенням GPS, вони зайшли настільки далеко, що поширюють теорію "двох ворогуючих держав", навіть заперечуючи можливість возз’єднання», — сказав він.

Читайте також: Південна Корея пообіцяла «заходи», якщо з КНДР знову прилетять кулі зі сміттям

Юн Сок Йоль також закликав режим Кім Чен Ина відмовитися від «ілюзій», що ядерна зброя гарантує його безпеку, пообіцявши побудувати сильну армію та зміцнити безпеку на основі сильного альянсу зі США, а також тристоронньої співпраці за участю Японії.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея засудила розміщення стратегічних засобів ядерного стримування ЗС США у сусідній Південній Кореї та пригрозила Сполученим Штатам заходами у відповідь.

Фото: Yonhap