Штати узгодять з Ізраїлем відповідь на ракетну атаку Ірану - Держдеп

Сполучені Штати координують разом з Ізраїлем потенційну відповідь на ракетну атаку, якої сьогодні ввечері завдав Ірану.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Насамперед, Ізраїль має право захищати себе, як і будь-яка держава. Стосовно того, якою буде відповідь Ізраїлю, - звісно, ​​ця  атака повинна мати наслідки для Ірану», - сказав він.

Міллер зазначив, що поки не розкриватиме, якими можуть бути ці наслідки, зауваживши: «Наразі є речі, які ми координуватимемо з нашими ізраїльськими колегами». Він уточнив, що США узгодять з Ізраїлем цю відповідь.

Читайте також: ЦАХАЛ попередив Іран про «наслідки» після ракетного удару

Представник Держдепу повідомив, що Іран запустив майже 200 балістичних ракет по різних цілях на території Ізраїлю. Він назвав важливим, що спільними зусиллями вдалося відбити удар по ізраїльських містах, як це також відбулося 13 квітня.

Водночас речник дипломатичного відомства закликав інші країни засудити вчинок Ірану.

«Як чітко заявив президент, наша підтримка безпеки Ізраїлю є твердою. Ми продовжимо підтримувати народ Ізраїлю в цей критичний момент»,- резюмував представник Держдепу.

Читайте також: Байден доручив військовим США допомогти Ізраїлю збивати іранські ракети

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок ввечері Іран завдав по території Ізраїлю масованого удару балістичними ракетами. По всій країні лунали сирени повітряної тривоги. В іранському Корпусі вартових ісламської революції заявили, що ця ракетна атака є відповіддю на вбивство лідера «Хезболли» Хасана Насралли, і якщо Ізраїль відповість, то зазнає ще одного потужного удару.