Сі Цзіньпін: Китай разом із Росією робитиме внесок у підтримання стабільності в світі

Голова КНР Сі Цзіньпін запевнив російського правителя Володимира Путіна в готовності Китаю розширювати всебічне співробітництво з РФ, а також спільно з Росією робити внесок у підтримання стабільності на планеті.

Про це повідомили в МЗС КНР, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я надаю великого значення розвитку китайсько-російських відносин і готовий працювати з президентом Путіним, щоб… постійно розширювати всебічне співробітництво між Китаєм і Росією… та продовжувати робити внесок у підтримання миру і стабільності на планеті», - написав Сі у вітальному посланні Путіну з нагоди 75-річчя встановлення дипвідносин між двома країнами.

Читайте також: Китай не може підтримувати російську війну в Україні без шкоди для власних інтересів - Рютте

Китайський лідер додав, що Китай і Росія є світовими державами та великими країнами, що розвиваються, політична взаємна довіра між якими продовжує зміцнюватись, а їх практична співпраця досягла чудових результатів.

Путін, зазначили у зовнішньополітичному відомстві КНР, назвав сучасні російсько-китайські відносини такими, що знаходяться на рекордно високому рівні за всю історію.

За словами господаря Кремля, Росія і Китай активно співпрацюють у різних сферах, ефективно взаємодіють у міжнародних та регіональних справах і він вірить, що «російсько-китайське всеосяжне стратегічне партнерство продовжуватиме зміцнюватись та сприяти безпеці і стабільності в Євразії та світі».

Читайте також: Чергова стратегічна поразка Путіна: як Китай освоює ще один «традиційний регіон впливу Росії»

Нагадаємо, західні країни неодноразово визначали Росію головною загрозою стабільності й миру на планеті, зокрема, у Держдепі США Росію вважають «стійкою глобальною загрозою», а більшість країн Євросоюзу і високий представник ЄС Жозеп Боррель називають Росію екзистенційною (такою, що існуватиме, доки існує РФ – ред.) загрозою для Європи.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 1 жовтня, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила більшістю голосів резолюцію «Пропаганда і свобода інформації в Європі», у якій Асамблея визнає, що для авторитарних режимів, таких як Російська Федерація, пропаганда є невід’ємною частиною їх війни проти демократії.

Фото: Getty Images