Кораблі Росії та Китаю помітили поблизу північного узбережжя США

Берегова охорона США учора повідомила, що помітила два російські та два китайські кораблі, які пропливали у Беринговому морі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Берегової охорони США.

"Берегова охорона США виявила чотири судна прикордонної служби РФ та берегової охорони Китаю, які здійснювали спільне патрулювання у Беринговому морі в суботу", - йдеться у повідомленні.

Під час звичайного патрулювання морського кордону між Сполученими Штатами та РФ в Беринговому морі екіпаж літака HC-130J Super Hercules з авіабази берегової охорони Кадьяк помітив два кораблі російської прикордонної служби та два кораблі берегової охорони Китаю приблизно в 440 милях на південний захід від острова Святого Лаврентія.

Зазначається, що кораблі йшли транзитним строєм у північно-східному напрямку, залишаючись приблизно в п’яти милях у виключній економічній зоні РФ. Це було найпівнічніше місце, де берегова охорона США спостерігала судна китайської берегової охорони.

Читайте також: Китай уперше за два роки не направив до Тайваню військових патрулів

"Ця нещодавня діяльність демонструє підвищений інтерес до Арктики з боку наших стратегічних конкурентів", — заявила командувачка 17-го округу берегової охорони Меган Дін.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня катер берегової охорони США, який здійснював звичайне патрулювання навколо Алеутських островів Аляски, виявив російський корабель у міжнародних водах, але в межах виключної економічної зони США.

Фото ілюстративне