Франція мобілізувала свої військові ресурси на Близькому Сході для протидії іранській загрозі

Адміністрація президента Франції Еммануеля Макрона заявила, що країна мобілізувала свої військові ресурси на Близькому Сході для протидії іранській загрозі, а сам глава держави найрішучішим чином засуджує напади Ірану на Ізраїль.

Про це йдеться в заяві Єлисейського палацу, поширеній в ніч на середу, 2 жовтня, за підсумками засідання Ради оборони, передає Укрінформ.

«Будучи відданою безпеці Ізраїлю, Франція сьогодні мобілізувала свої військові ресурси на Близькому Сході для протидії іранській загрозі. Глава держави також підтвердив вимогу Франції до «Хезболли» припинити терористичні дії проти Ізраїлю та його населення», - підкреслюється в заяві.

Водночас Макрон вимагає від Ізраїлю якнайшвидше припинити свої військові операції в Лівані.

«Висловлюємо сподівання, що суверенітет і територіальна цілісність Лівану будуть відновлені у суворій відповідності до резолюції Ради безпеки ООН 1701», - зазначається в документі.

Крім того, Франція обіцяє організувати конференцію на підтримку ліванського народу та його інституцій, наполягає на консультаціях з Радою безпеки ООН та відправляє свого міністра закордонних справ на Близький Схід: «Там він проконсультується з усіма, хто відіграє роль у деескалації ситуації та пошуку довгострокових рішень щодо всіх аспектів нинішньої кризи».

Читайте також: Збройний напад в Ізраїлі: семеро загиблих, є поранені

У вівторок пізно ввечері в Єлисейському палаці під головуванням глави держави відбулося засідання Ради оборони та національної безпеки щодо ситуації в Лівані та останніх подій на Близькому Сході, в якому взяли участь прем'єр-міністр, міністри внутрішніх, закордонних справ та міністр збройних сил Франції.

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз та Британія засудили атаку Ірану на Ізраїль.

Фото: MAXPPP