Війна в Україні визначатиме безпекову ситуацію у світі - представниця Держдепу

Розв'язана Росією війна проти України є глобальним викликом, який визначатиме розвиток безпекової ситуації в усьому світі, і має завершитися перемогою України.

Таку позицію висловила в середу у Варшаві помічниця держсекретаря США з питань контролю над озброєннями, стримування та стабільності Меллорі Стюарт на Варшавському безпековому форумі, передає кореспондент Укрінформу.

«Конфлікт в Україні безумовно визначатиме подальший розвиток (ситуації у світі - ред.)», - зауважила представниця Держдепартаменту.

У цьому контексті вона підкреслила, що США неодноразово наголошували на недопустимості перемоги Росії у війні проти України, оскільки це матиме наслідки для світу.

Читайте також: Україні не потрібен дозвіл на застосування власної зброї для ударів по РФ - Держдеп

«Нам слід бути обережними та не визначати незаконне й неспровоковане вторгнення в Україну як боротьбу «Захід проти Росії». Це – глобальний виклик», - наголосила представниця адміністрації США.

Вона зазначила, що Путін кидає виклик не лише Заходу, а всьому світові, оскільки він ігнорує всі міжнародні норми й закони.

Як повідомляв Укрінформ, 1 - 2 жовня проходить Варшавський безпековий форум, присвячений питанням оборони в Центральній та Східній Європі.