На Тайвані кількість жертв тайфуну «Кратон» зросла до чотирьох, поранених - понад 700

На Тайвані кількість жертв тайфуну «Кратон» зросла до чотирьох осіб, 719 жителів отримали травми, й одна людина вважається зниклою безвісти. Збитки лише аграрного сектору острова перевищили 12 мільйонів доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє тайванське інформагентство CNA

За останніми даними тайванського міжвідомчого оперативного центру, станом на неділю надійшло майже 9,5 тисяч повідомлень про руйнування і збитки від спричинених тайфуном повеней, зсувів ґрунту та інших стихійних лих.

Водночас із понад 436,6 тисячі домогосподарств, які через «Кратон» втратили електроживлення, лише 1,1 тисячі залишалися без електрики, а водопостачання відновили всім більш ніж 608 тисячам домогосподарств.

За даними аграрного відомства, станом на ранок неділі збитки, завдані тайфуном сільгоспсектору, зросли до 12,1 мільйона доларів США, проте ця цифра не остаточна, оскільки підрахунки продовжуються.

Читайте також: У Польщі кількість жертв повені зросла до девʼяти

Наразі на острові тривають роботи з відновлення електропостачання, розчищення автошляхів та ліквідація інших наслідків негоди. 

Як повідомляв Укрінформ, влада Боснії і Герцеговини 4 жовтня оголосила стан стихійного лиха після того, як зливи спричинили повені та зсуви ґрунту в країні.

Фото: CNA