Ізраїль розпочав нову наземну операцію у секторі Гази

Армія оборони Ізраїлю заявила в неділю, що в рамках нової наземної операції оточила місто Джабалія на півночі Гази, аби перешкодити спробам ХАМАСу відновити свої позиції в цьому районі.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Ізраїльські військові оточили місто вночі після отримання розвідувальних даних про бойовиків і інфраструктуру ХАМАС у цьому районі, після чого, за інформацією ЦАХАЛу, було здійснено хвилю авіаударів і артилерійських обстрілів. За словами військових, удари були спрямовані на десятки об'єктів ХАМАС у Джабалії, включаючи склади зброї, тунелі, осередки бойовиків та інші об'єкти інфраструктури.

«Операція триватиме стільки, скільки буде необхідно, систематично завдаючи ударів і знищуючи інфраструктуру терористів в цьому районі», - заявили в ЦАХАЛі.

Ця операція стала четвертим наступом ЦАХАЛу на Джабалію з початку війни рік тому.

На тлі розширеної операції Армія оборони Ізраїлю також оголосила в неділю, що готується евакуювати цивільне населення з усієї півночі Гази, а також збільшить площу гуманітарної зони в південній частині сектора Гази. Саме в цю зону, де зараз проживає переважна більшість населення Гази, доставляється більша частина гуманітарної допомоги. Там також розташовані польові госпіталі.

Читайте також: ЦАХАЛ заявляє про ліквідацію «прем'єра» сектору Гази

За деякими оцінками, близько 200 000 палестинців залишаються на півночі Гази після того, як на початку війни ЦАХАЛ закликав весь регіон евакуюватися на південь сектора.

Зазначається, що останні військові дії в анклаві відбуваються на тлі підготовки ЦАХАЛу до ймовірних спроб ХАМАСу здійснити напади у роковини атаки терористичного угруповання на півдні Ізраїлю 7 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон висловився за припинення поставок зброї Ізраїлю, яку країна використовує в Газі.

Фото: Israel Defense Forces