Ядерним погрозам Путіна не варто приділяти уваги - канадський депутат

Ексклюзив

Намагання російського диктатора Володимира Путіна залякати союзників України «ядерними погрозами» не заслуговують уваги.

Таку думку в інтервʼю Укрінформу висловив голова Постійного комітету Палати громад Канади із закордонних справ та міжнародного розвитку Алі Ехсассі.

«Ми вже чули раніше щось подібне від Володимира Путіна, тому не варто приділяти надмірної уваги його словам. Натомість варто дослухатися до України й бути готовими надати їй усю можливу підтримку», - сказав Ехсассі.

Він наголосив, що «українці вже протягом кількох років демонструють неймовірну відвагу й добре знають свої потреби на цій війні». «Хоча між союзниками є розбіжності стосовно того, чи доцільно бити по території Росії, Канада завжди беззастережно підтримуватиме Україну», - зазначив депутат.

Читайте також: Ядерні заяви Путіна не повинні зупинити НАТО у підтримці України - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня Путін під час наради Радбезу РФ з ядерного стримування заявив про внесення уточнень у визначення умов застосування Росією ядерної зброї. Зокрема, вони стосуються розширення категорії держав та військових союзів, щодо яких Росія здійснює ядерне стримування. Був також доповнений перелік військових загроз, для нейтралізації яких може застосовуватися ядерна зброя.

У ЄС заявили, що нові погрози Путіна щодо застосування ядерної зброї проти неядерних країн не змінять позицію ЄС із продовження підтримки України.

Своєю чергою очільник МЗС Чехії Ян Ліпавський заявив, що Кремль скоригував свою доктрину про ядерну зброю, аби залякати союзників України, і на ці залякування не треба піддаватись.

Державний секретар США Ентоні Блінкен назвав дії Путіна абсолютно безвідповідальними.