Лукашенко розширив коло структур, які можуть збивати безпілотники

Олександр Лукашенко підписав указ, який дозволяє збивати безпілотники, що залітають у повітряний простір Білорусі, не тільки військовим.

Про це повідомляє білоруська редакція Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Тепер право на застосування зброї для збивання безпілотників разом з військовослужбовцями і працівниками військових формувань та органів внутрішніх справ отримують «працівники інших воєнізованих формувань».

Ідеться, зокрема, про органи прокуратури, Слідчий комітет, Державний комітет судекспертизи, Державну інспекцію охорони тваринного і рослинного світу, підрозділи з питань надзвичайних ситуацій, митні структури.

Зазначається, що таке рішення має на меті «забезпечення національної та громадської безпеки, охорони громадського порядку».

Читайте також: Три «Шахеди» залетіли у повітряний простір Білорусі, де літає гелікоптер Лукашенка - Гаюн

За останні три місяці Телеграм-канал «Білоруський гаюн» повідомляв про численні випадки вторгнення в повітряний простір Білорусі безпілотників, які Росія використовує для атак на Україну.

У ніч на 3 жовтня російський «Шахед» знову пролетів над територією Білорусі та впав у Калінковичах Гомельської області. 4 жовтня Лукашенко визнав порушення держкордону  безпілотниками і заявив, ніби Білорусь «збиває багато» дронів - незалежно від того, українські вони чи російські.

Як повідомляв Укрінформ, білоруські правоохоронці затримали жительку Калінковичів, камера на будинку якої зафіксувала вибух, ймовірно, російського дрона.