Синові бен Ладена заборонили в’їзд до Франції

Міністр внутрішніх справ Франції Брюно Рітайо видав наказ про адміністративну депортацію сина Усами бен Ладена Омара, яким йому назавжди заборонено в'їзд до Франції.

Як передає Укрінформ про свої рішення міністр повідомив на своїй офіційній сторінці в соцмережі Х.

«Сьогодні я видаю наказ про адміністративну депортацію Омара бен Ладена, старшого сина міжнародного терориста Усами бен Ладена. Пан бен Ладен, який вже кілька років проживає в департаменті Орн як чоловік громадянки Великої Британії, у 2023 році розмістив у своїх соціальних мережах коментарі, що пропагували тероризм", - пояснив міністр внутрішніх справ. 

Як наслідок, префект департаменту Орн видав відповідний дозвіл та домігся виїзду Омара бен Ладена. Суди підтвердили законність цього рішення, прийнятого в інтересах національної безпеки.

Адміністративна заборона на в'їзд гарантує, що Омар бен Ладен не зможе повернутися до Франції з будь-якої причини.

Нагадаємо, засновник джихадистської організації "Аль-Каїда" Усама бен Ладен був убитий в 2011 році в Пакистані американським спецназом. У нього, за різними оцінками, було від 20 до 26 дітей.

Читайте також: Євросоюз продовжив ще на рік санкції проти ІДІЛ та Аль-Каїди

Один із його синів, 43-річний Омар, народився в Саудівській Аравії, також жив у Судані, Афганістані та ще кількох арабських країнах, аж доки не прибув до Франції та не оселився разом з дружиною в Нормандії у 2016 році. 

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році Держдеп США повідомив про смерть ще одного сина і потенційного наступника лідера "Аль-Каїди" Хамзи бен Ладена.

Фото: Getty Images