Британія ввела санкції проти військ РФ за використання хімзброї в Україні

Уряд Великої Британії у вівторок, 8 жовтня, запровадив санкції проти військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил Росії (РХБЗ РФ) та його очільника.

Про це йдеться у пресрелізі уряду, передає Укрінформ.

«Велика Британія не буде сидіти склавши руки, поки Путін і його мафіозна держава грубо порушують міжнародне право, включаючи Конвенцію про заборону хімічної зброї. Я зробив своєю особистою місією кинути виклик цій зловмисній діяльності, і я не відступлюся. Жорстока і нелюдська тактика Росії на полі бою огидна, і я використаю весь арсенал повноважень, які є в моєму розпорядженні, для боротьби зі злочинною діяльністю Росії. Хочу наголосити: Путіну і тим, хто виконує його волю, більше нікуди сховатися. Ми продовжуватимемо використовувати санкції для протидії спробам Кремля сіяти страх, розкол і безлад», - заявив глава МЗС Девід Леммі.

Глава Міноборони Джон Гілі додав, що меседж Британії Путіну та його режиму дуже чіткий: «Ви не можете порушувати міжнародне право, не зіткнувшись з наслідками».

«Ми не дозволимо такими кричущими порушеннями Конвенції про заборону хімічної зброї та правил міжнародного порядку залишитися безкарними. Велика Британія боротиметься з винними в цих жахливих хімічних атаках в Україні. Наша підтримка України є залізною і триватиме стільки, скільки буде потрібно», - сказав він.

Читайте також: А можливо, щоб нарешті спрацювали санкції і в Росії скінчилися ракети?

Зазначається, що російські війська відкрито визнали, що використовували небезпечну хімічну зброю на полі бою проти України, зокрема, хлорпікрин – вперше застосованого на полях битв Першої світової війни.

Серед тих, хто сьогодні потрапив під санкції, – РХБЗ РФ та їх керівник Ігор Кириллов. Також під обмежувальні заходи потрапили дві лабораторії Міноборони Росії за надання підтримки в розробці та розгортанні цієї нелюдської зброї для використання на передовій.

Читайте також: Росія у вересні здійснила 250 хіматак проти Сил оборони

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня Велика Британія запровадила нові санкції проти п’яти кораблів та двох судноплавних організацій відповідно до режиму санкцій проти РФ.