Ізраїль ліквідував двох наступників лідера «Хезболли» - Нетаньягу

Біньямін Нетаньягу заявив, що після знищення лідера ліванського угруповання «Хезболла» Хасана Насралли ізраїльські військові ліквідували двох його наступників.

Про це прем’єр-міністр Ізраїлю він сказав у відеозверненні до жителів Лівану, яке виголосив англійською мовою, передає Укрінформ.

«Ми ослабили можливості «Хезболли». Ми ліквідували тисячі терористів, зокрема й самого Насраллу та його наступника, і наступника його наступника. Сьогодні «Хезболла» слабша, ніж вона була протягом багатьох років», – заявив Нетаньягу.

За його словами, «Хезболла» перетворила Ліван на склад боєприпасів і передову військову базу Ірану.

Читайте також: ЦАХАЛ заявляє про ліквідацію понад 400 бойовиків «Хезболли»

Нетаньяху закликав ліванців узяти контроль над країною у свої руки. «Ви заслуговуєте на те, щоб повернути Лівану спокійні часи. Ви заслуговуєте на інший Ліван – одну країна, один прапор, один народ. Не дозволяйте цим терористам знищити ваше майбутнє більше, аніж вони вже це зробили», – наголосив прем’єр-міністр Ізраїлю.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня Армія оборони Ізраїлю заявила, що лідер терористичної організації «Хезболла» Хасан Насралла був знищений у результаті авіаудару по Бейруту.

Читайте також: Підрив пейджерів у Лівані: у WP розкрили деталі операції Ізраїлю проти «Хезболли»

Згодом з'явилася інформація, що «Хезболла» після масованих авіаударів Ізраїлю втратила контакт із Хашемом Сафіддіном, який вважався наступником ліквідованого лідера угруповання.

8 жовтня стало відомо, що ВПС Ізраїлю під час атаки на столицю Лівану ліквідували керівника штабу «Хезболли» Сухайла Хусейна Хусейні.