Парламент Франції відхилив вотум недовіри новому уряду

Національна асамблея відхилила вотум недовіри уряду Мішеля Барньє, який висунув «Новий народний фронт» - переможець останніх парламентських виборів у Франції.

За висловлення недовіри проголосували 197 депутатів при необхідних 289, передає Укрінформ із посиланням на France Info

«З моменту вашого призначення стало модним діяти так, ніби 7 липня не існувало», - заявив перший секретар Соціалістичної партії Олів'є Фор.

7 липня після другого туру виборів саме «Новий народний фронт» вийшов на перше місце. Тож Фор вкотре заявив про фальсифікацію виборів та засудив «викрадення демократії» урядом Барньє.

Ультраправе «Національне об'єднання» не підтримало за пропозицію лівих.

Читайте також: Уряд без майбутнього - ультраправі та ліві Франції гостро відреагували на склад нової урядової команди

«Відносна більшість, яка супроводжує уряд, сьогодні є найменш відносною», - заявив прем’єр-міністр. Він висловив жаль з приводу того, що «вотум недовіри був винесений апріорі», оскільки кабінет щойно почав працювати.

«Мені не потрібно, аби уряду нагадували, що він у меншості. Абсолютної більшості немає ні для кого, тому кожного разу є просто відносна більшість», - додав Барньє.

Читайте також: Новий французький уряд збереже усі видатки на допомогу Україні - спецпредставник Макрона

Як повідомляв Укрінформ, новий прем'єр-міністр Франції Мішель Барньє у своїй програмній промові у Національній асамблеї заявив, що його країна залишатиметься на боці України.