Передвиборча кампанія Гарріс вже зібрала $1 мільярд

Кампанія віцепрезидентки Камали Гарріс зібрала 1 мільярд доларів з моменту вступу в президентські перегони наприкінці липня.

Про це CNN повідомили два джерела, передає Укрінформ.

Відтоді, як 21 липня Гарріс замінила на перегонах президента Джо Байдена, кошти до бюджету її кампанії і Демократичної партії надходять з безпрецедентною швидкістю, пише видання. Так, тільки за місяць від вступу у перегони кампанія Гарріс зібрала 500 мільйонів доларів.

Читайте також: Гарріс заявила, що не проводила б переговорів з Путіним без участі України

Уперше про суму в 1 мільярд доларів повідомив NBC News. Пізніше цю ж інформацію підтвердили джерело Reuters. За словами джерела, ці гроші відображають ентузіазм донорів, які готуються до виборів, і будуть використані на рекламу, операції в штатах, де відбудуться перегони, а також на персонал штабів Гарріс.

Поки кампанія Гарріс відмовилася від коментарів.

Сплеск пожертвувань допоміг Гарріс стрімко перевершити суми, зібрані кампанією Дональда Трампа. Його команда оголосила про накопичення близько 430 мільйонів доларів спільно з Республіканською партією протягом трьох місяців - з початку липня до кінця вересня. Подолати фінансовий розрив Трампу допомагають суперкомітети (super PACs), які фінансуються багатими республіканцями. Пов'язаний з Трампом PACs «Зробимо Америку знову великою» (Make America Great Again, Inc.) очолив зовнішні витрати в президентських перегонах. Але PACs, пов'язаний з Ілоном Маском, найбагатшою людиною в світі і відомим прихильником Трампа, вклав у цьогорічні вибори понад 79 мільйонів доларів.

Читайте також: Трамп знову відмовився від дебатів з Гарріс

Передвиборчі кампанії кандидатів нададуть повну інформацію про свої вересневі збори коштів і витрати Федеральній виборчій комісії пізніше цього місяця.

Як повідомляв Укрінформ, розрив між кандидатами у президенти США скоротився від 6% до 3%: станом на зараз Камалу Гарріс підтримують 46% електорату, Дональда Трампа – 43%.

Фото: PAP