Британія створила підрозділ для контролю за дотриманням торгових санкцій проти РФ

З 10 жовтня у Великій Британії запрацював підрозділ із контролю за дотриманням торговельних санкцій (OTSI) з новими повноваженнями щодо покарання компаній, які не дотримуються обмежень на надання послуг Росії.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Цей новий підрозділ допоможе забезпечити дотримання бізнесом торговельних санкцій та вживати рішучих заходів, де це необхідно, щоб разом із бізнесом ми могли продовжувати чинити максимальний тиск на режим Путіна», - сказав у заяві міністр бізнесу та торгівлі Джонатан Рейнольдс.

Уряд заявив, що OTSI матиме повноваження накладати штрафи на компанії, які порушили санкції, оприлюднювати інформацію про них. Підрозділ зосереджуватиметься на забезпеченні дотримання санкцій на експорт професійних та ділових послуг, тоді як експорт та імпорт товарів залишатиметься в компетенції існуючих підрозділів.

Він також матиме повноваження розслідувати дії громадян Великої Британії, які порушили правила санкцій, працюючи в третіх країнах, що є новим повноваженням у рамках британського режиму забезпечення дотримання торговельних санкцій.

Читайте також: Нові санкції проти РФ: Україна ввела обмеження для 90 фізосіб та 57 компаній

Британія оголосила про санкції щодо торгівлі з Росією на суму понад 20 мільярдів фунтів стерлінгів (26 мільярдів доларів США) з моменту вторгнення РФ в Україну в 2022 році.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Великої Британії 8 жовтня запровадив санкції проти військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту РФ та їх очільника.