Туреччина евакуювала громадян з Лівану військовими кораблями

Туреччина провела операцію з евакуації громадян з Лівану військовими кораблями, які тримають курс із Бейрута до Мерсіна.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення у соцмережі Х міністра закордонних справ Туреччини Хакана Фідана.

“Наші кораблі, які безпечно евакуювали наших громадян у Лівані та доставили гуманітарну допомогу братньому ліванському народу, залишили Бейрут і вирушили до Мерсіна”, - повідомив міністр.

Операція була проведена за вказівкою президента країни.

“Наша країна продовжуватиме допомагати жителям регіону перед загрозою гуманітарної кризи, спричиненої війною Ізраїлю в регіоні, і робитиме все можливе для захисту життя та майна своїх громадян за кордоном”, - написав Фідан.

Читайте також: США евакуювали понад 4 тисячі людей з Лівану - Білий дім

Як повідомляє телеканал TRT Haber, операція евакуації з Лівану стала найбільшою з евакуаційних операцій у історії Туреччини. Наразі не повідомляється скільки громадян було евакуйовано. Відомо, що це цивільні особи, більшість з яких є громадянами Туреччини.

Евакуацію здійснюють на двох десантних кораблях ВМС Туреччини - TCG Bayraktar та TCG Sancaktar, у супроводі патрульного корабля.

Як повідомляв Укрінформ, із Лівану 9 жовтня співробітники Головного управління розвідки Міноборони і Міністерства закордонних справ евакуювали ще 68 людей – громадян України та інших семи держав.

Фото: АА