Telegram заблокував канали соратників молдовського олігарха, що втік до Росії

Месенджер Telegram заблокував канали олігарха, який втік до Росії, Ілана Шора, башкана Гагаузії Євгенії Гуцул, депутатів Марини Таубер, Василя Болі, Олександра Нестеровського та ще деякі канали, пов'язані з «групою Шора».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Загалом 10 жовтня були заблоковані Telegram-канали Гуцул, Шора, Таубер, Болі та деякі канали, пов'язані з ними.

У тому числі заблокували канал «Євразія», меценатом та членом опікунської ради якого є сам Шор. Також під обмеження потрапив канал Gagauzinfo.MD.

При переході на ці канали на екрані з'являється напис «Цей канал недоступний, оскільки порушував місцеве законодавство».

Раніше глава Агентства кібербезпеки Молдови Міхай Лупашку заявляв, що адміністрація Telegram на запити молдовської влади видалити канали, що порушують законодавство, не відповідає.

Читайте також: У Telegram заявили, що останні збої пов’язані з подіями на Близькому Сході

«Проблема полягає в тому, що платформа Telegram не має представництва у Молдові і не співпрацює з правоохоронними органами з метою модерації змісту», – пояснює глава Агентства кібербезпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у 2015 році у Молдові Ілана Шора засудили у справі про «крадіжку мільярда» до 7,5 року ув'язнення за шахрайство та відмивання грошей. У 2019 році Ілан Шор виїхав з Молдови. Пізніше стало відомо, що він перебуває у Москві.

Читайте також: Спільники олігарха-втікача Шора хотіли ввезти з Росії до Молдови понад $1 мільйона готівкою

Представники проросійської партії «Шор» неодноразово організовували антиурядові виступи у Молдові з метою дестабілізувати ситуацію у країні.

Фото: EPA