У РФ помилуваного за участь у війні засудили до 20 років за подвійне вбивство

Суд у російській республіці Якутія засудив Віктора Саввінова, раніше помилуваного задля участі у війні з Україною, до 20 років колонії суворого режиму за подвійне вбивство.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Згідно з вироком, 36-річний Саввінов під час сварки проломив металевим прутом череп товаришу по чарці. Потім він увірвався в будинок удови свого брата – 64-річної переможниці конкурсу "Кращий учитель Росії" Валентини Федорової – і зарубав її сокирою. Після цього Саввінов підпалив будинок і намагася втекти, але його затримали.

Подвійне вбивство Саввінов скоїв 24 лютого 2024 року – у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Напередодні він "ходив по селу і скаржився, що йому не віддають належної шани" як "захиснику Вітчизни".

Читайте також: У Росії ексвагнерівцю дали 19 років за спалення колишньої подруги та її матері

Саввінова раніше неодноразово судили за заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, крадіжки, викрадення автомобілів, погрозу вбивством, розбій і замах на грабіж. 2020 року за вбивство односелиці його засудили до 11 років ув'язнення. У колонії його завербували на війну. Потім він повернувся в село, але батько не пустив його на поріг, і Саввінову довелося оселитися за дев'ять кілометрів від дому.

Як повідомлялося, за даними російських ЗМІ, щонайменше 246 помилуваних Путіним ув'язнених, повернувшись з війни в Україні, вбили або завдали важких каліцтв людям. Проти них порушено кримінальні справи.