Уряд Камеруну заборонив обговорювати здоров’я президента у ЗМІ і соцмережах

Уряд Камеруну заборонив обговорювати в ЗМІ стан здоров'я президента Поля Бії, відсутність якого з минулого місяця викликала спекуляції щодо його самопочуття.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У листі до регіональних губернаторів від 9 жовтня, поширеному Міністерством внутрішніх справ країни, йдеться, що в Камеруні заборонене будь-яке обговорення стану здоров'я 91-річного Бії.

Відтепер «будь-які дебати в засобах масової інформації про стан здоров'я президента суворо заборонені. Порушники відповідатимуть за всією суворістю закону», - зазначив глава МВС Пол Атанга Нджі.

У листі Нджі наголосив, що обговорення здоров'я президента є питанням національної безпеки. Він наказав губернаторам створити підрозділи для моніторингу трансляцій на приватних медіаканалах і у соціальних мережах.

Бія не з'являвся на публіці з початку вересня. Його неявка на запланований саміт у Франції минулих вихідних ще більше розпалила громадську дискусію про стан його здоров'я. В соцмережах припускали, що Бія, можливо, помер, пише Bloomberg.

Цього тижня влада поширила заяву, що президент знаходиться з приватним візитом у Женеві і перебуває у доброму здоров'ї, відкинувши повідомлення про його хворобу.

Камерун мав лише двох президентів з моменту здобуття незалежності від Франції та Великої Британії на початку 1960-х років. Бія перебуває при владі в Камеруні з 1982 року.

Читайте також: Хунти Буркіна-Фасо, Малі та Нігеру створили «конфедерацію» та звернулися до Москви по допомогу

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ Франції Брюно Рітайо видав наказ про адміністративну депортацію сина Усами бен Ладена Омара, яким йому назавжди заборонено в'їзд до Франції.

Фото: prc.cm