Кампанія Трампа вимагає для нього безпрецедентних заходів безпеки - WP

Кампанія Дональда Трампа в останні тижні президентських перегонів у США запросила для нього військовий літак, розширення обмежень для польотів над його резиденціями та встановлення куленепробивних скляних щитів у місцях його виступів.

Про це пише в п’ятницю The Washington Post із посиланням на офіційні листи та поінформовані джерела, передає Укрінформ.

«Ці запити є надзвичайними та безпрецедентними, жодного кандидата в новітній історії не возили на військових літаках перед виборами», - підкреслюється в публікації.

Але, як зазначає видання, ці запити були сформовані після того, як американська розвідка отримала дані, що іранський режим продовжує активно прагнути ліквідації Трампа. При цьому не виключаються варіанти із застосуванням безпілотників та ракет, зауважує газета.

Повідомляється, що керівниця президентської кампанії Трампа Сюзі Вайлз висловлювала в листах голові Секретної служби невдоволення. Мовляв, кампанії довелося скасовувати в останній момент публічний захід Трампа через нестачу охоронців цієї служби. Замість цього Трамп був змушений виступати в маленькому приміщенні перед репортерами.

У самій Секретній службі не прокоментували те, як проходять обговорення з кампанією Трампа. Однак речник Ентоні Гульєлмі заявив, що експрезидент отримує «найвищий рівень захисту».

Тим часом зазначається, що кандидат від Республіканської партії вже почав подорожувати з використанням додаткових літаків, а влада вимушена вживати більших заходів для його безпеки.

Читайте також: Трамп знову відмовився від дебатів з Гарріс

Водночас, за словами джерел, у недавніх спробах замаху на Трампа немає жодних доказів, які могли б вказувати на Іран. Але ФБР не виключає можливості такого зв’язку.

Як повідомляв Укрінформ, американська розвідка встановила, що лідери Ірану прагнуть помститися представникам влади США, включно Трампу, якого вони вважають відповідальним за знищення у 2020 році генерал-майора Касема Сулеймані.

Фото: Jabin Botsford/The Washington Post