Компанія Boeing оголосила, що скоротить 17 тисяч працівників через складне становище

Boeing планує скоротити 10% робочої сили, тобто близько 17 тис. працівників, оголосив у п'ятницю генеральний директор компанії Келлі Ортберг.

Про це передає Укрінформ з посиланням на The Hill.

«Наш бізнес перебуває у складному становищі, і важко переоцінити виклики, з якими ми стикаємося», – заявив Ортберг.

Він також повідомив, що поставки літаків 777X будуть відкладені до 2026 року, а виробництво вантажних 767 Freighter у 2027 році буде припинено.

За словами гендиректора, «відновлення компанії потребує ухвалення складних рішень», і їй доведеться провести структурні зміни, «щоб забезпечити конкурентоспроможність і довгострокову перспективу для клієнтів».

Значні скорочення штату Boeing відбулися після того, як компанія зайшла в глухий кут у переговорах зі працівниками після майже чотирьох тижнів страйку.

Читайте також: Пентагон уклав із Boeing контракт на виробництво бомб, зокрема для України

Близько 33 тис. робітників залишили її в середині вересня. За даними консалтингової компанії Anderson Economic Group, станом на 27 вересня страйк обійшовся компанії, працівникам і постачальникам загалом у 1,4 млрд доларів.

Boeing стверджує, що профспілка висунула «вимоги, які не підлягають обговоренню і значно перевищують те, що може бути прийнято, якщо ми хочемо залишатися конкурентоспроможним бізнесом».

Як повідомляв Укрінформ, у вересні працівники авіабудівного заводу Boeing на західному узбережжі США оголосили страйк після того, як за нього проголосували 96% робітників.