Американський регулятор знову дозволив SpaceX запускати ракети Falcon 9

Федеральна адміністрація авіації США (FAA) відновила дозвіл на польоти ракети-носія Falcon 9 від американської компанії SpaceX Ілона Маска.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

«11 жовтня FAA проінформувала SpaceX, що ракеті Falcon 9 дозволено повернутися до здійснення регулярних польотів», - заявили в адміністрації.

У FAA також додали, що дослідили результати розслідування, яке провела SpaceX, а також заходи, які компанія вжила, щоб усунути аномалію, яка сталася під час місії Crew-9 від 28 вересня.

Зазначається, що інцидент з «Crew-9» не вплинув на успіх самої місії. Проте він призвів до падіння верхнього ступеня ракети-носія поза вказаної зони на Землі, що стало вже третьою аномалією з Falcon 9 менш ніж за три останні місяці.

Перший інцидент стався 11 липня, коли витік палива з верхнього ступеня ракети-носія призвів до втрати 20 інтернет-супутників Starlink від SpaceX. Тоді ракети Falcon 9 були приземлені на приблизно два тижні.

Читайте також: SpaceX запустила у космос європейську місію Hera

28 серпня,перший ступінь Falcon 9 не зміг безпечно приземлитися після успішного запуску місії Starlink. 

Лише через три дні FAA дозволила відновити польоти з ракетою цього типу.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня космічний корабель Crew Dragon, який був відправлений в рамках місії «Crew-9» до Міжнародної космічної станції, пристикувався до МКС.

Фото: Х / SpaceX