Пхеньян пригрозив Сеулу «катастрофою» через дрони з агітками проти режиму КНДР

Фото

Впливова сестра лідера КНДР Кім Йо Чжон попередила Сеул про «жахливу катастрофу», якщо південнокорейські дрони з агітаційними матеріалами проти режиму Кімів будуть літати над Пхеньяном.

Про це йдеться в її заяві, опублікованій північнокорейським державним інформагентством KCNA, передає Укрінформ.

«Нас не хвилює, хто був виконавцем останнього інциденту з безпілотником. Ми просто фіксуємо цей факт», - ідеться в заяві у відповідь на твердження південнокорейських військових про непричетність до запуску літального апарату.

Кім пригрозила рішучими заходами, якщо дрони з антипхеньянськими листівками із Південної Кореї знову з’являться у повітряному просторі КНДР.

«Ми не встановили час нашої атаки для знищення Сеула і його армії… Момент, коли в небі над нашою столицею знову буде виявлено безпілотник із Республіки Корея, неодмінно призведе до жахливої ​​катастрофи», - заявила сестра лідера КНДР.

Кім обіймає одну із керівних посад у правлячій Робітничій партії КНДР і регулярно робить заяви стосовно позиції Пхеньяна у безпекових та політичних питаннях. Вважається, що ці заяви попередньо схвалює лідер Північної Кореї Кім Чен Ин.

У п’ятницю Міністерство закордонних справ КНДР звинуватило Південну Корею в тому, що вона кілька разів цього тижня і минулого направляла вночі безпілотники з агітаційними матеріалами проти правлячого режиму Пхеньяна.

Пізніше KCNA опублікувала світлини, на яких зафіксовано безпілотник у нічному небі, скидання ним вантажу та фото самих листівок.

У відповідь Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що не може підтвердити звинувачення КНДР, оскільки військові не запускали дрони, а громадські активісти, які періодично здійснюють такі акції, не інформували про подібні дії.

Читайте також: У Росії проходять навчання кілька тисяч військових із КНДР - ISW

Як повідомляв Укрінформ, Пхеньян 12 жовтня запустив ще 20 повітряних куль зі сміттям у бік Південної Кореї, половина з яких була знайдена на землі.