Китай погрожує Тайваню новими торговельними обмеженнями

Китай вивчає можливість запровадження нових торговельних обмежувальних заходів проти Тайваню.

Про це йдеться в коментарі речником Міністерства торгівлі КНР щодо нинішніх торговельних обмежень Тайваню проти материкового Китаю, передає Укрінформ.

«Після оприлюднення висновків розслідування Міністерства торгівлі про незаконність обмежувальних заходів Тайваню проти материкової частини, правляча на острові Демократична прогресивна партія не вжила жодних практичних заходів для зняття цих обмежень», - заявив речник.

Розслідування, проведене Мінторгом КНР у відповідь на запити кількох торгово-промислових палат Китаю, мало на меті визначити, чи є чинні заборони Тайваню на імпорт майже 2500 найменувань товарів із материкового Китаю, торговими бар’єрами.

«На даний момент відповідні відомства уряду Китаю вивчають можливість запровадження заходів у відповідь», - додав він.

Заява Міністерства торгівлі КНР може вказувати на наміри Пекіна уже найближчим часом підвищити мита на тайванську продукцію чи застосувати інші форми економічного тиску на керований власною адміністрацією острів, який Китай вважає своєю територією.

Рада Тайваню, яка розробляє політику стосовно материкового Китаю, висловила протест проти такого кроку Пекіна, повідомляє тайванське інформагентство CNA.

«Відвертий економічний примус лише викличе обурення тайванського народу і призведе до того, що відстань між двома берегами Тайванської протоки буде ставати все ширшою і ширшою», - заявили у відомстві.

Міністерство економіки Тайваню, своєю чергою, у відповідь на претензії Китаю щодо торговельних бар’єрів закликало провести переговори в рамках Світової організації торгівлі.

Читайте також: Президент Тайваню: КНР не може бути батьківщиною для тайванців

Як повідомляв Укрінформ, президент Тайваню Лай Чінте у промові з нагоди Національного свята – 113-ї річниці створення Республіки Китай, як офіційно називається Тайвань, заявив, що Китайська Народна Республіка не має права представляти Тайвань.