США атакували табори бойовиків ІДІЛ у Сирії

США завдали авіаударів по кількох таборах угруповання «Ісламська держава» в Сирії.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Центральне командування США заявило, що авіаудари були завдані в п'ятницю, 11 жовтня, проте не уточнили, в яких саме частинах Сирії.

Американські військові зазначили, що ці удари підірвуть здатність угруповання «Ісламська держава» планувати, організовувати і здійснювати напади на США, їхніх союзників і партнерів, а також на цивільне населення в усьому регіоні і за його межами.

Наразі проводиться оцінка збитків, завданих в ході бойових дій, повідомляється, що жертв серед цивільного населення немає.

Читайте також: У Туреччині провели операцію проти ІДІЛ, затримані 72 особи

Близько 900 американських військовослужбовців були розгорнуті на сході Сирії разом із підтримуваними США і очолюваними курдами Сирійськими демократичними силами, які відіграли важливу роль у боротьбі з бойовиками ІД.

Минулого місяця іракські військові заявили, що іракські сили і американські війська вбили високопоставленого командира ІД, якого розшукували Сполучені Штати, а також кількох інших відомих бойовиків.

Читайте також: У секторі Гази звільнили жінку, яка 10 років була в полоні ІДІЛ

Як повідомляв Укрінформ, США оголосили про завершення міжнародної військової місії для боротьби з «Ісламською державою» в Іраку і виведення своїх військ.

Фото: Getty Images