Туреччина почала переговори про придбання 40 винищувачів Eurofighter Typoon - ЗМІ

Туреччина, яка шукає шляхи посилення бойового авіапарку, почала переговори про придбання 40 Eurofighter Typoon. Німеччина, яка тривалий час блокувала продаж, пом'якшила своє ставлення.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Euronews.

«​​Технічна делегація у складі експертів з Англії, Італії, Іспанії та Німеччини, які входять до складу консорціуму Eurofighter, прибула до Туреччини та почала переговори», - йдеться у повідомленні.

Під час переговорів, які триватимуть приблизно три тижні, обговорюється багато технічних питань, зокрема етапи процесу закупівлі бойових літаків, як здійснюватиметься навчання особового складу та як реалізовуватимуться програми технічного обслуговування.

Якщо після переговорів Німеччина схвалить продаж, Туреччина на першому етапі придбає 24 винищувачі Eurofighter якомога швидше. Пізніше це число буде доведено до 40.

Зазначається також, що про продаж пакету зброї Туреччині приблизною вартістю 336 мільйонів євро повідомляли і в німецькій пресі.

Читайте також: Україна веде переговори про отримання винищувачів Gripen та Eurofighter - глава МОУ

Як повідомляв Укрінформ, у липні цього року ЗМІ повідомляли про те, що Туреччина близька до укладання угоди з консорціумом Eurofighter і чотирма лідерами країн, що входять до його складу, про придбання 40 винищувачів Typhoon для модернізації своїх ВПС.

У січні цього року Державний департамент США схвалив продаж Туреччині винищувачів F-16 та засобів для їхньої модернізації після ратифікації Туреччиною протоколу про вступ Швеції до НАТО. Рішення про продаж Туреччині включає 40 нових F-16 та обладнання для модернізації 79 літаків наявного парку F-16.