Китай задіяв авіаносну ударну групу у навчаннях навколо Тайваню

Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) задіяла у військових навчаннях навколо Тайваню авіаносну ударну групу на чолі з авіаносцем «Ляонін».

Про це повідомили у Міністерстві оборони КНР, передає власний кореспондент Укрінформу. 

«Східне оперативне командування НВАК 14 жовтня залучило авіаносне з’єднання на чолі з авіаносцем «Ляонін» для контролю повітряного і морського простору на схід від острова Тайвань», - зазначили в оборонному відомстві.

Навчання за участі авіаносця проводяться за такими напрямами, як забезпечення координації між кораблями і бойовою авіацією, що діють у цьому районі, та завдання ударів із моря по цілях на суші наземними, морськими й повітряними вогневими засобами. 

Особлива увага при цьому приділяється перевірці системи інтегрованого зв’язку та тренуванням у застосуванні різних видів бойових систем, якими озброєний «Ляонін».

Як повідомляв Укрінформ, Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) 14 жовтня розпочала чергові масштабні навчання навколо Тайваню із залученням усіх видів збройних сил, включно з ВПС, ВМС і ракетними військами.

Читайте також: Китай погрожує Тайваню новими торговельними обмеженнями

Навчання проводяться у відповідь на заяви президента Тайваню Лая Чінте 10 жовтня на відзначенні Національного дня про де-факто незалежність острова. Китай назвав свою «гру м’язами» суворим попередженням «сепаратистам», які прагнуть незалежності Тайваню.

Сполучені Штати висловили серйозну стурбованість у зв’язку з військовими навчаннями НВАК у Тайванській протоці та навколо Тайваню, заявивши, що це загрожує ескалацією в регіоні.

Міноборони Тайваню засудило військові маневри Китаю навколо острова, назвавши їх ірраціональними діями, що загрожують миру в регіоні.

Фото: ВМС Китаю