Росія оголосила в розшук громадян України й Грузії за «підрив» Керченського мосту - ЗМІ

Російські правоохоронці оголосили у міждержавний розшук громадянина Грузії Олександра Інасарідзе та громадянина України Сергія Андрійченка, яких Москва звинувачує у причетності до «підриву» Керченського мосту у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Кавказа.

Раніше Слідчий комітет Росії порушив проти Інасарідзе та Андрійченка кримінальну справу за статтями «Теракт, що спричинив смерть людини», «Незаконне придбання вибухових речовин групою осіб за попередньою змовою», «Контрабанда вибухових речовин організованою групою».

8 жовтня 2022 року на Керченському мосту вибухнула вантажівка, що призвело до жертв та руйнувань.

Через чотири дні після вибуху Федеральна служба безпеки Росії заявила, що в рамках розслідування «організованого українською військовою розвідкою теракту» вона заарештувала п'ятьох громадян Росії, трьох громадян України та Вірменії, а також виявила співучасників, двоє з яких є громадянами Грузії.

В офіційній заяві ФСБ на той момент Олександр Інасарідзе згадувався як Сандро і як Іносарідзе, а інша людина – як брокер, якого звати Леван.

Грузинський телеканал «Пірвелі» тоді повідомляв, що вантажівка, згадана в матеріалах російського розслідування, належить матері Інасарідзе, яка називає російську версію «маренням».

Читайте також: Бонові загородження для захисту Кримського мосту плавають поблизу Керчі

Представники уряду Грузії тоді заявили, що Грузія не має жодного відношення до вибуху на Керченському мосту.

Як повідомляв Укрінформ, у березні цього року Басманний районний суд Москви заочно заарештував громадянина Грузії за «підрив» на Керченському мосту. Йшлося про Олександра Інасарідзе.