У Литві починаються міжнародні навчання «Сильний грифон»

У Литві на полігоні ім. генерала Сильвестраса Жукаускаса в Пабраде, розташованому неподалік кордону з Білоруссю, в понеділок починаються міжнародні військові навчання «Сильний грифон 2024», організовані піхотною бригадою «Жемайтія».

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Збройні сили Литви.

Вказується, що у цих навчаннях буде задіяно понад 2,5 тис. військовослужбовців зі США, Великої Британії та Польщі, а також 250 одиниць техніки.

За даними ЗС Литви, на вказаних щорічних маневрах підрозділи ПБ «Жемайтія», військовослужбовці литовських Добровольчих сил національної оборони, військової поліції, військово-медичної служби, інженерних батальйонів Юозаса Віткауса та протиповітряної оборони ВПС Литви, а також союзники зі США, Великої Британії та Польщі відпрацьовуватимуть спільну взаємодію.

Читайте також: Розпочалися масштабні ядерні навчання НАТО

Як зазначається у пресрелізі, 14 жовтня планується інтенсивне переміщення військової техніки за маршрутом Клайпеда – Казлу-Руда, 20 жовтня – за маршрутом Казлу-Руда – Пабраде. Навчання "Сильний грифон" триватимуть до 31 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня у Литві розпочалися військові навчання Північноатлантичного Альянсу «Залізний вовк 2024-ІІ».

Фото: ЗС Литви