Китай заявив про завершення військових навчань навколо Тайваню

Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) заявила про завершення чергових масштабних навчань навколо Тайваню, до яких залучались усі види збройних сил, включно з ВПС, ВМС і ракетними військами, а також авіаносна ударна група.

Про це повідомили у Міністерстві оборони КНР, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Війська Східного оперативного командування НВАК 14 жовтня успішно провели навчання «Спільний меч – 2024Б» (Joint Sword-2024B) та здійснили всебічну перевірку їх операційних можливостей і навичок військовослужбовців у проведенні спільних бойових операцій», - заявили в оборонному відомстві.

Там додали, що війська Східного ОК постійно перебувають у стані підвищеної боєздатності, продовжують тренування і готові завдати рішучої поразки «сепаратистам», які виступають за незалежність Тайваню.

Читайте також: Пекін закликав США відмовитися від підтримки «сепаратистів» на Тайвані

Як повідомляв Укрінформ, Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) 14 жовтня розпочала чергові масштабні навчання навколо Тайваню із залученням усіх видів збройних сил.

Навчання проводились у відповідь на заяви президента Тайваню Лая Чінте 10 жовтня на відзначенні Національного дня про де-факто незалежність острова. Китай назвав свою «гру м’язами» суворим попередженням «сепаратистам», які прагнуть незалежності Тайваню.

Сполучені Штати висловили серйозну стурбованість у зв’язку з військовими навчаннями НВАК у Тайванській протоці та навколо Тайваню, заявивши, що це загрожує ескалацією в регіоні.

Міноборони Тайваню засудило військові маневри Китаю навколо острова, назвавши їх ірраціональними діями, що загрожують миру в регіоні.

Фото: Getty Images