Трамп розгорнув агресивну кампанію проти перевірки викладених у його заявах фактів - WP

Дональд Трамп і його штаб розгорнули агресивну кампанію проти перевірки наведених у його заявах фактів, щоби змусити телемережі, видання та журналістські організації відмовитися від цієї практики, якщо вони хочуть далі взаємодіяти з ним.

Про це пише The Washington Post, передає Укрінформ.

«Трамп ледь не відмовив у інтерв’ю групі темношкірих журналістів у серпні після того, як дізнався, що вони планують проводити фактчекінг його заяв. Наступного місяця він та його політичні союзники неодноразово виступали проти перевірки фактів, яка мала місце під час його дебатів із віцепрезидентом Камалою Гарріс», - нагадує видання.

При цьому, як зазначається, Трамп і його оточення критикували журналістів під час теледебатів за те, що вони все ж спростували оманливі заяви експрезидента.

У жовтні Трамп відмовився дати інтерв’ю телеканалу CBS, бо не погоджувався на фактчекінг під час телешоу. Крім того, команда радників Трампа напряму вимагала скасувати можливість перевірки заяв під час теледебатів за участю кандидата у віцепрезиденти з команди Трампа, сенатора Джей Ді Венса.

Упродовж останніх тижнів, зауважує видання, Трамп поширював вигадані історії про мігрантів, які начебто їдять домашніх тварин, а також про венесуельські банди, які захоплюють міста. Таким чином він хотів посилити підтримку електорату через нетерпимість до мігрантів та політики демократів щодо їхньої підтримки.

Ці кроки, йдеться у статті, є лише останніми прикладами того, як Трамп намагається уникнути відповідальності за неправдиві висловлювання, які роками були в основі його політичних меседжів.

Читайте також: Трамп наздоганяє Гарріс за декількома соцопитуваннями

Крім того, тенденція обурюватися фактчекінгом простежується також серед верхівки Республіканської партії, окремі представники якої неприховано заявляють про це, наголошують автори статті.

Як повідомлялося, команда Washington Post Fact Checker підрахувала, що за час свого президентства Дональд Трамп зробив 30 573 неправдиві або оманливі заяви - у середньому це 21 заява на день.

Фото: АА